tirsdag 6. august 2013

Kake til 18 årsdag



Mye familiebursdager i slutten av juli/begynnelsen av august. Denne gangen var det min svigerbror som ble 18 år. Lagde marsipankake i 2 etasjer med samme fyll som jeg brukte i sist marsipankake. Oppskriften er hentet fra www.detsoteliv.no og jeg har kopiert den inn nedenfor under bildene.











Ingredienser:
Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
5 dl kremfløte
5 ss jordbærsyltetøy
5 ss blåbærsyltetøy
2 dl friske jordbær
1 dl friske blåbær

Pynt:
1 dl kremfløte
500 g marsipan eller et ferdigkjøpt marsipanlokk
friske blåbær, jordbær og bringebær

Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i
eggedosisen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist
midt i ovnen ved 175°C i ca 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del i tre bunner og dynk bunnene eventuelt med litt melk.

Pisk kremfløten til fyllet. Del kremen i to deler. Smak den ene delen til med jordbærsyltetøy
og den andre delen med blåbærsyltetøy.

Legg den nederste kakebunnen på et kakefat. Smør over jordbærkremen. Dryss over hakkede
jordbær og trykk dem litt ned i jordbærkremen. Legg på den andre kakebunnen. Smør over blåbærkremen.
Dryss over blåbærene og trykk dem litt ned i blåbærkremen. Legg over den siste kakebunnen.

Pisk resten av kremfløten til krem og smør som et tynt lag over hele kaken. Dekk med
marsipanlokk. Dersom du vil pynte kaken som på bildet; trill ut en tynn pølse av marsipan og
legg som en kant i en indre sirkel midt på kaken. Pynt med bær inni og rundt sirkelen.

Tips:
Dersom du pynter kaken som på bildet, bør du passe på at marsipanpølsen på toppen av kaken
ikke blir for tykk, ellers blir det vanskelig å skjære pene kakestykker.

Kaken har godt av å stå og trekke i noen timer før servering, men bør helst serveres samme dag
som den er fylt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar