torsdag 15. november 2012

Grønnsaksgrateng med kyllingfilè og pesto




Off..en uke siden forrige innlegg. Det betyr ikke at jeg ikke har innlegg å komme med. Det er flere som ligger på vent, har bare hatt det så travelt at når jeg først har hatt ledig tid har jeg satt meg i sofaen og heklet diverse julepresanger (hvis de blir ferdig - det gjør de jo aldri).

Jeg får begynne med det første innlegget mitt - grønnsaksgrateng med kyllingfilè og pesto.

Oppskriften på gratengen har jeg hentet fra en av favoritt kokebøkene mine - " fra boller til burritos" - eller som min første het "frå bollar til burritos". Jeg har fått en nyere versjon enn den vi hadde på kokekjøkken på ungdomsskolen og de har faktisk spritet opp kokeboka med en del spennende retter.

Grønnsaksgrateng er gjerne ikke så spennende, men en god hverdagsmiddag.

Oppskriften er:

ca 300 gram kokte grønnsaker (jeg brukte gulrøtter og brokkoli)
1-2 dl kokt makaroni (jeg sløyfet dette)

Eggestand av:
2 egg
1/2 ss hvetemel
2 dl lettmelk
1/2 ts salt
1 krm pepper
1krm muskatnøtt

1/2 - 1 dl revet hvitost

Eggestanden vispes sammen og has oppå grønnsakene som er lagt i en smurt ildfast form. Strø så osten over. Stekes i 20 -30 min på 200 grader og nederste rille.

Ellers stekte jeg kyllingfilè samt hadde litt grønn pesto på tallerken.

I følge oppskriften er grønnsaksgratengen til to porsjoner, men for oss var det nok til å ha som mellommåltid til begge dagen etterpå også.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar