torsdag 15. november 2012

Laksewok med kokosmelk



Til å være fisk var faktisk denne woken ganske god. Så for de av dere som ikke liker laks kan dette være en bra start.

Oppskriften er også denne gang hentet fra kokebøker over alle kokebøker - den godeste "fra boller til burritos" (nyeste utgaven)

300 gram laks i 3*3 cm store terninger
1/2 dl maismel
2 ss olje
litt salg og pepper
1 rødløk i tynne skiver
2 gulrøtter i skiver
1/2-1 squash i skiver
3 vårløk eller 1/2 purre i biter
1-2 dl kokosmelk
1/2 fiskebuljong terning
2 ss soyasaus
1 fedd hvitløk, finhakket
1 cm frisk ingefær, revet
1/4 rød chilli finhakket uten frø

Jeg kan si med en gang hvilke endringer jeg gjorde:
1) vi hadde ikke maismel
2) brukte vårløk, ikke purre
3) brukte 1 chilli med frø
4) hadde ikke fiskebuljong terning tilgjengelig
''
Grønnsakene skylles, renses og deles opp.
Fisketerningene vendes i maismel og overflødig mel ristes av (vi hadde ikke maismel og skippet derfor dette steget).
Oljen varmes i wokpanne (eventuelt en panne med høy kant) og fisketerningene stekes gylne. Dryss over salg og pepper og legg dem til sides.
Wok løk, gulrøtter, squash og vårløk i et par minutter.
Bland inn kokosmelk, fiskebuljongterning, soyasaus, hvitløk, ingefær og chilli. Kok opp.
Legg i fisketerningene og la dem bli gjennomvarme.

Server med ris - eller villris som jeg gjorde:) Ikke at man ser villrisen på bildet da vi kun har en halv porsjon hver:)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar