Var ei i den ene termingruppen min som ønsket oppskrifter på gode supper. I den forbindelsen tenkte jeg at jeg kunne like så godt legge dem ut her.
Krydret gulrotsuppe
2 ss olje
1 løk, hakket
3 hvitløksfedd - presset
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts malt ingefær (jeg brukte fersk revet ingefær i og med at vi alltid har det i hus)
1 ts paprikakrydder
litt kajennepepper
1 liten potet, grovhakket (eventuelt bruk søtpotet, det gjør jeg)
500 gram gulrøtter, grovhakket
1 1/4 l grønnsaksbuljong
saft av 1 appelsin
salt og pepper
hakket frisk koriander til pynt
Varm oljen i kjelen. Tilsett løken og hvitløken og la dette surre i 3-4 minutter. rør inn krydderne (spisskummen, koriander, infefær, paprikakrydder og cajennepepper). Tilsett deretter poteter, gulrøtter og kraften.
Dette kokes så opp. Deretter reduseres varmen og suppen skal småkoke under lokk i ca 20 minutter til grønnsakene er møre. Kjøres så i blender eller kjøkkenmaskin. Appelsinsaft røres inn og suppen smakes til med salt og pepper. Pyntes med koriander:)
Krydret kyllingsuppe med søtpoteter og kokosmelk
2 ss olje
1 løk, hakket
3 hvitløksfedd, presset
2 ts revet fersk ingefær
2 chilli
1/2 ts gurkemeie
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
2 søtpoter i skiver
2 kyllingbryst uten skinn, skåret i stykker
4 dl kokosmelk
8 dl hønsebuljong
smak til med saft av en halv sitron
hakket frisk koriander til pynt
Oljen varmed i kjele. Tilsett løken og la det surre 3-4 min. Tilsett så hvitløk, ingefær og chilli - la det surre videre i ca 2 min. Rør inn gurkemeie, spisskummen og koriander. Tilsett søtpotet, kylling, kokosmelk og kraft. Dette kokes opp. Senk så varmen og la det småkoke under lokk i ca 15 min til kylling og søtpotet er ferdig. Jeg brukte ferdig grillet kylling så den tok jeg oppi helt på slutten av koketiden i og med at den bare trengtes og varmes.
Smak til med sitronsaft og salt og pepper. Pynt med koriander. Bilde av suppen finner du her.
Kyllingkarrisuppe
1-2 kyllingfileter eller 1/2 grillet kylling
1 løk
2 ss smør/margarin
2 ss karri
1 ss maizennamel
8 dl vann
1 terning hønsebuljong
1 dl ris
smak til med salt og pepper
Smelt smøret i kjelen. Tilsett finhakket løk, kylling i biter og karri og fres dette i ca 1 min.
Rør sammen vann, buljong og maisennamel. Ha dette oppi kjelen.
Ha i risen og la dette småkoke under lokk til kyllingen og risen er ferdig kokt - ca 20 min.
Smak til med krydder.
Ofte pleier jeg å ta utgangspunkt i denne karrisuppen men og variere den med det jeg har av grønnsaker. Det er for eksempel veldig godt med brokkolitopper, purre, gulrøtter osv oppi! Hakket chilli er også godt for å gjøre den ekstra god. En variant av denne suppen ser dere bilde av her.
Skal komme med flere oppskrifter etter hvert som jeg lager:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar